قصه های دوستی ۳ – شبی که خرگوش کوچولو خوابش نمی برد
خرگوش کوچولو توی اتاقش تنهاست و از تنهایی خوابش نمی برد. او می خواهد در خانه ی دوستانش بخوابد؛ اما نمی تواند. سنجاب نصف شب بلوط می خورد، راسو بوی بدی می دهد، جوجه تیغی تیغ پرتاب می کند و جغد شب ها نمی خوابد. خرگوش کوچولو فکر می کند:»بهترین جا اتاق خودم است، تخت خواب خودم.«
داستان شگفت انگیز هنری شوگر و شش داستان دیگر
کتاب داستان شگفت انگیز هنری شوگر و شش داستان دیگر نوشتهی رولد دال هفت داستان کوتاه مهیج، با موضوعات و مضامین گوناگون را در بر میگیرد.
ماجراهای تن تن خبرنگار جوان ۲۲ – پرواز ۷۱۴ به مقصد سیدنی
تنتن، کاپیتان هادوک و پروفسور تورنسل که برای شرکت در یک کنفراس فضا نوردی عازم سیدنی هستند، بهطور اتفاقی با اسکات، که خلبان شخصی لازلو کاریداس میلیونر معروف میباشد، ملاقات میکنند.
ماجراهای تن تن ۱۶ – هدف کرهی ماه
کتاب ماجراهای تن تن (16) رمان کلاسیک گرافیکی است . پروفسور کلکلوس در حال ساخت موشک است ، اما تن تن به سرعت متوجه می شود که در اطراف و هر گوشه و کناری، جاسوسانی وجود دارند که تلاش اند تا طراحی پروفسور را بدزدند! وقتی سرانجام موشک پروفسور کلکلوس به سمت ماه به پرواز در می آید، تن تن و سگش ، برفی سوار بر هواپیما هستند.
موجودات حال به هم زن ۱۰ – خفاش
شما بچه که بودین از مگس و حلزون و موش و کرم بدتون میومد؟ هنوزم بدتون میاد؟ ولی راستش این موجودات خیلی باحالن. کلی خصوصیت عجیب و غریب دارن که ماها اصلاً نمیدونیم. مثلاً میدونستین مگسها حیوون خونگی دارن؟ یا مثلاً حلزونها همیشه دنبال یه لباس تازهان؟ میدونستین اگه موشها همه چیز رو میجون به خاطر اینه که دندوناشون میخاره؟ یا نسل کرمها از زمان دایناسورها مونده؟ الیس گراول توی مجموعهی «موجودات حال به هم زن» برای ما همهی اینها رو با یه زبون خیلی بامزه توضیح داده. ما که بعد از خوندن این کتاب، کلی لباس رنگی آستینپفی برای حلزونها گذاشتیم کنار. شما چی کار میکنین؟
بندها
تاکسی سواری
کتاب تاکسی سواری ، اولین کتاب سروش صحت، شامل 124 داستانک یا میکروفیکشن است. میکروفیکشن به داستان کوتاهکوتاه معروف است. در این سبک، نویسنده بخشهای غیرضروری زبان را حذف می کند. خالق اثر از متن حذف میشود و یا از متن فاصله میگیرد. به خاطر لحظات ناب و ضربههای ناگهانیای که این سبک نگارش در دل خود دارد گاهی تحتعنوان «داستان ناگهان» نیز ترجمه میشود.
درکتاب تاکسی سواری سروش صحت، بدون این که در دام اطناب و کلیشه بیفتد، خواننده را مستقیم با نقطهی اوج روایتش روبهرو میکند و او را به درنگ وا میدارد. در این کتاب ما به همراه راوی در یک تاکسی نشستهایم و هر روز مسیری کموبیش ثابت را طی میکنیم. طی این مسیر اما هر بار مسافران جدید، رانندگان جدید و اتفاقات جدیدی منتظرمان هستند و راوی نکتهپرداز و طناز کتاب ما را از وقایع آن روز آگاه میکند.
از دعوای زن و شوهری راننده تاکسی گرفته تا زلزلهای که آن روز آمده، از موضوع مرگ مارادونا تا مهاجرت اجباری جوانان، از خبر قتل یا خودکشی صفحه حوادث روزنامه، غمهای کوچک و بزرگ و حتی عشقهای نوجوانی و جوانی.
داستانکهای این مجموعه نیز به واسطهی همین خصوصیت گاهی همان حسی را به خواننده منتقل میکنند که موقع خواندن قطعهای هایکو به او دست می دهد. پیدایش کتابهای میکروفیکشن متناسب با کشیده شدن جوامع به سمت مدرنیته و ماشینیشدن و محدودیت وقت افراد گسترش پیدا کردهاست. شاید بتوان گفت ضرورت چنین داستانهایی با توجه به میزان کم مطالعه افراد جامعه، چندان دور از ذهن نیست.
آمار دقیق مرده ها
کتاب آمار دقیق مرده ها از بهترینهای ادبیات ایران در چند سال گذشته محسوب میشوند. این اثر نوشته آیین نوروزی توسط نشر چشمه منتشر شده است.
رمان آمار دقیق مرده ها اوج استراتژی روایی اوست. رمان از دنا آغاز میشود. دانشجوی پزشکی بسیار خونسردی که هیچکدام از عملیات احیای بیمارانش موفق نبوده. او که از دریچهی شر به جهان مینگرد و داستان به شخصیتهای دیگر، مخصوصا یک قاتل سالخورده، میرسد و کمکم این آدمها به هم متصل میشوند و منظومهای میسازند که پر از ضربههای سنگین روایی و رخدادهای همهجانبه است. واقعیت با بیرحمی فرود میآید و همینطور قصه. آمار دقیق مرده ها رمانی است که از روایت سقوط نمیهراسد.
بیگانه
کتاب بیگانه شاهکار آلبر کامو نویسنده و فیلسوف مشهور فرانسوی، حکایت بیگانگی انسان در جهانی به ظاهر آشناست. داستان کتاب به ماجرای مردی میپردازد که به خاطر قتل به زندان میافتد. او که رابطهی عمیقی با دنیای پیرامون خود ندارد، بیش از پیش با جامعهی انسانی احساس بیگانگی میکند.
بنفش مایل به لیمویی
سرخ سفید
خیابان گاندی; ساعت پنج عصر
کتاب خیابان گاندی، ساعت پنج عصر"چهار جستار درباره ی پرونده ی جنایت سمیه و شاهرخ که دهه هفتاد را در بهت فرو برد نوشته مهراوه فردوسی توسط انتشارات چشمه منتشر شده است.
این کتاب درباره جنایتی هولناک و در عین حال دراماتیک است که می تواند خوانندگان را به سرعت مجذوب خود کند. نویسنده با هوشمندی توانسته است فضای پرتعلیقی را بنا نهد که در آن حدس زدن ماجرا به شدت دشوار است. احتمالا در زمان خواندن این کتاب حتی در لحظه ای کوتاه نیز نتوانید آن را زمین بگذارید
یادت نرود که …
قصههای دوستی ۱۳ – جوجهها به پارک میروند
این کتاب به تجربهای رایج در دوران کودکی میپردازد و انتخابی عالی است برای بلندخوانی در مهد کودک یا خواندن تکبهتک برای بچهها.
ایرانیتر
مولانا می گوید:
گاه منم بر درت حلقه ی در می زنم
گاه تویی در برم حلقه ی دل می زنم