اسمش چیه؟
این کتاب که مجموعهی ۵۲ شعره برای همهی بچههای شعر دوست جذابه. اما چیزی که به نظر ما باعث جذابتر و باارزشتر شدن این کتاب میشه، تصویرهای جذابیه که به شعرها جون دادن و کار ۱۳ تا از بهترین تصویرگرای ایرانی هستن و حتی تفاوت در این تصویرگریها بسیار زیباست. شعرهای مجموعه هم کار ۶ تا شاعر خوب کشورمونه و در کل تجربهی خوندن و تماشای کتاب قطعاً برای بچههای ۱ سال به بالا جذاب خواهد بود. و البته که قبل از اون هم میتونید این شعرها رو با بچههاتون بخونید. اگر معلم هستید و با بچههای کوچیک کار میکنید هم این کتاب میتونه خیلی عصای دستتون باشه. خلاصه که به هیچ وجه از این کتاب غافل نشید.
بارون
جم جمک برگ خزون
این کتاب مجموعه ای از متل های عامیانه ایران است که بزرگ و کوچک دست کم چندتایی از آن ها را از زبان مادربزرگ ها و یا مادران خود شنیده اند.
جم جمک برگ خزون
جم جمک برگ خزون، بازآفرینی تازه ای از ترانه-متلی به همین نام است. این دومین اثر از میان بازآفرینی متلهای ایرانی است که از سوی انتشارات موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان منتشر میشود. (نخستین آن: رفتم به باغی) روش نویسنده برای تازه کردن متلها برآمده از یک نیاز اساسی بوده است. متلهای ایرانی با همه زیبایی در آهنگ و ریتم، یا سرشار از کنشهای خشن هستند، (رفتم به باغی، دیدم کلاغی، سرش بریده، خونش چکیده) که کودکان از شنیدن آنها حس ناایمنی، نامهربانی و خشونت می کنندف یا این که از جنبه ساختاری شکسته و ناتمام هستند و آن لذتی که چرخه روایت کامل به کودک میدهد، در آنها وجود ندارد.
خورشید خانوم آفتاب کن
«خورشید خانوم آفتاب کن!» بازگرفته از یک ترانه متل است. این کتاب یک روز شاد از بازی کودکان را در جنگل روایت میکند. روزی که با نور آفتاب صبحگاهی در تصویرها همراه است و با نور مهتاب و تاریکی به پایان میرسد. کودکان بازی میکنند، با هم همراه هستند، جنگل و بیشه و رود و مردمان را میبینند، خیالهایشان رنگ میگیرد و تا شب بازیشان ادامه دارد. در این بازآفرینی روایت داستانی کامل است و کتاب از راه زبان کودک امروز را به گذشته پیوند میدهد.
دویدم و دویدم
دویدم و دویدم یکی از کهن ترین ترانه-متل های ایرانی است که پیشینه ای بلند در تاریخ فرهنگ این سرزمین دارد.این ترانه-متل، روایت داد و دهش است، از یک دست بگیر و از دست دیگر ببخش.
دویدم و دویدم
متلهای یا ترانههای آهنگین که برآمده از سنتها و فرهنگ یک جامعه هستند گنجینه ای نهان از روابط و کنشهای اجتماعی را در خود دارند.
عشق های فراموش شده – ویس و رامین
قصه ی عشق ویس به رامین
عشق های فراموش شده – انیسه خاتون و توپاز خان
داستانی از هزار و یک شب
عشق های فراموش شده – بهرام و گل اندام
داستان عشق بهرام گور و گلاندام
عشق های فراموش شده – دختر ماه و پسر خورشید
قصه ای عاشقانه از سمک عیار
عشق های فراموش شده – رابعه و بکتاش
داستان زندگی رابعه بنت کعب؛ نخستین زن شاعر فارسی
عشق های فراموش شده – روشنک و سپهرداد
داستان سنگ صبور
عشق های فراموش شده – زال و رودابه
داستان عشق زال و رودابه
عشق های فراموش شده – صفورا اره و غلام بهونه گیر
قصه ی علی بونه گیر از کتاب کوچه نوشته ی احمد شاملو